Minitarte cu capsuni

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 1862 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 280 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1 ou
  • 70 g zahar
  • 1 praf de sare
  • Esenta de vanilie
  • pentru umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu capsuni:

Tai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute. Daca lasa prea multa zeama, o strecori. Amesteci amidonul cu 2 linguri de zeama racita si apoi amesteci cu compozitia de capsuni si mai lasi sa fiarba 2 minute. Lasi sa se raceasca.

Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul macinat si sarea, apoi adaugi oul batut, esenta de vanilie si untul taiat cubulete. Amesteci cu mana pana obtii o compozitie sfaramicioasa, pe care o lasi la frigider pentru 30 de minute.

Pui 2/3 din aluat in tavile de tarte (mie mi-au iesit 6 minitarte) si presari bine cu mana, inclusiv pe peretii tavilor. Imparti compozitia de capsuni in cele 6 tavite si presari pe deasupra aluatul ramas.

Introduci tavile in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos.

Lasi minitartele sa se raceasca, apoi le scoti din tavi si le servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
TARTA CU CAPSUNI